En klocka till din klädstil

Oavsett vilken klädstil du har passar det utan tvekan alltid att ha en klocka som stilfull accessoar. Precis som att man väljer klocka utifrån kvalitet, användningsområde, personlig smak och pris är det viktigt att ta hänsyn till att det beroende på vilken typ av klädstil du har passar med olika typer av klockor.

Vardagsklockor till en vardagsstil

En vardagsklocka passar utan tvekan bäst till den som har en mer vardaglig eller ”vanlig” stil. Ett par jeans och en skjorta tillsammans med en jacka som passar för säsongen matchas bäst med en klocka i ungefär samma stil. Vad man sedan väljer för typ av klocka rent pris- och kvalitetsmässigt handlar om individuell stil och smak. Ett råd är att ha ett antal klockor av ”vardagskaraktär” om detta är stilen du oftast använder då det är roligt att kunna variera sig.

blizzart.se 500x300 0003 Layer 3 - En klocka till din klädstil

Kvalitetsklockor till finkläder

Vid exempelvis fina middagar, operabesök eller andra tillställningar som kräver att man klär upp sig passar neutrala men kvalitetslysande klockor bäst. Någonting stilrent som inte sticker ut för mycket och som utstrålar professionalitet och klass. Dessa klockor är oftast av en något högre prisklass än den mer vardagliga, kanske har man en eller max två av dessa klockor, en i guld och en i silver för att kunna matcha med sina övriga accessoarer.

blizzart.se 500x300 0002 Layer 4 - En klocka till din klädstil

Sportklockor till friluftskläder

Lika mycket som att det ser snyggt ut när klockan matchar klädstilen, är det viktigt för framförallt de som ska ut i naturen att ha en passande klocka. En klocka som är tålig, gärna vattentät med ett starkt batteri och gärna någon form av kompass eller liknande funktion för att underlätta är att rekommendera. Vid längre utflykter är det alltid bra att ta med sig en extra klocka utifall att något oförutsett skulle ske.

Det finns lika många individuella klädstilar som det finns modeller på klockor och till slut är det ändå upp till var och en att använda det man tycker passar bäst, ser snyggast ut och har bäst funktioner för ens behov. Med det sagt är det viktigaste trots allt att trivas med sin klocka.