Konsten att mixa och matcha

När du köpt en klocka är det dags att börja använda den. Beroende på vad för typ av klocka du köpt behöver du matcha den på olika sätt för att framhäva den så mycket som möjligt.

Färg

Först är det viktigt att ta hänsyn till vilken färg klockan har. Detta för att tänka kring vilka kläder och andra accessoarer man har som passar till. Det är självklart subjektivt hur man tycker om att matcha men ett bra tips som passar de flesta är att klockan ska synas och därför ska de accessoarer som är närmast klockan vara av en relativt neutral färg.

Är din klocka röd passar det sig kanske bättre med en svart långärmad kofta än en röd eller rosa då detta bryter av och tar fokuset från klockan. En svart kofta däremot hjälper en röd klocka att lysa upp.

blizzart.se 600x200 0000 Layer 2 - Konsten att mixa och matcha

Låt klockan visa upp sig

Om du tycker om armband är ett råd att tänka på hur du matchar dessa till din nya klocka samt hur du bär dem. Ha inte armband och klocka på samma arm om du vill låta din nya klocka tala för sig själv.

Att ha alltför många och fina armband kommer också dra blicken ifrån klockan istället för att locka den till sig, så satsa på att vara diskret med det mesta förutom din klocka!

blizzart.se 600x200 0001 Layer 1 - Konsten att mixa och matcha

Att mixa och matcha

En outfit är inte komplett med de ovan nämnda komponenterna. Det krävs en hel del mer. Många tycker om att bära någon form av huvudbonad, så att matcha din klocka med en hatt är ett tips. En hatt anser många utstrålar självsäkerhet och en fint matchande klocka skulle kunna vara pricken över i:et. Det är även många som väljer att bära någon form av halsband eller en scarf för att piffa upp sin valda stil ytterligare.

Oavsett vad du väljer att ha på dig kommer det att se bra ut så länge du bär din nya klocka!