Populära märken och design av klockor

Precis som med kläder har även klockor olika designers med mer eller mindre kända namn på sina märken. Vilka märken som är mest populära förändras även om vissa är starkt etablerade inom vissa kretsar och tenderar att vara på starka förstaplatser år efter år.

Michael Kors

Michael Kors är en av världens just nu mest populära designers inom bland annat väskor och klockor. Prisklassen ligger på en relativ medelnivå och en ganska stor del av märkesintresserade personer har råd att skaffa sig en Michael Kors klocka. Klockorna av detta märke brukar framställas som en form av lyx inspirerad av USA och kändisvärlden.

Fossil

Fossil är ett annat känt märke som har ett fokus på vintage. Vintage är ett brett begrepp men Fossil har tagit det som anses vara vintage och lagt till en modern känsla. Resultatet är detta populära märke med klockor i samma prisklass som tidigare nämnda Michael Kors.

blizzart.se 600x200 0001 Layer 3 - Populära märken och design av klockor

Seiko

Seiko är ett märke som har sitt ursprung redan under senare halvan av 1800-talet. Grundarna av märket skapade inte armbandsur utan väggur. Då ekonomin och konsumtionen bland människor ökade i samband med industrialiseringen växte också Seiko som märke. Märket är känt för att vara nytänkande i fråga om tekniken och designen.

Casio

Casio är ett av de ledande märkena vad gäller multifunktionella klockor. Många av modellerna av Casio har funktioner som exempelvis kompass och tidtagare.

Armani

Armani är en av Europas mest kända designers så märket talar nästan för sig själv. Designen är stilren och trendig och många talar för att Armanis klockor går att använda till alla typer av kläder oavsett stil.

Invicta

Ett märke med rötterna i Schweiz är Invicta vars design representerar mångfalden i tycke och smak. Detta märke har allt från klockor med klassiskt utseende till högpresterande och populära dykarklockor för den äventyrliga. Det finns sju olika kollektioner av Invicta klockor att välja mellan.